Известие

Collapse
No announcement yet.

Първоначално обслужване на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение

---------- Post added at 09:25 ---------- Previous post was at 09:24 ----------

Цитат:
    Първоначално публикувано от ecotronic
    Що да не разчита на Dayco ?

Напоследък има проблеми с техните комплекти, аз също
    Какви точно са проблемите с техните комплекти?
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
      Какви точно са проблемите с техните комплекти?
      Ролките почват да свирят а ремъците се анцепват

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
        Ролките почват да свирят а ремъците се анцепват
        Това след каква експлоатация се случва?!!!
        Аз лично и имам точно обратните наблюдения.
        sigpic
        Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
        156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
        147 JTDm 140-Малката манекенка
        GT- JTDm 150

Comment

Около две години и под 20K КИЛ.

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
            Това след каква експлоатация се случва?!!!
            Аз лично и имам точно обратните наблюдения.
            И аз имам добри впечатления, ролките на пистовия са на стотина хиляди. Скоро ги проверявах, нямат признаци на износване, пистовия в момента е на 20 000 и е перфектен.
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

чук е Dayco-то, не се филмирайте
              www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Първоначално публикувано от Lamerstein Покажи съобщение
                Здравейте на всички.

Ето ме и мене, новоизлюпен собственик на Алфа (въпреки съветите на здравия разум и приятели )

Въпроса ми е за първоначалното обслужване на колата
                - Какво масло трябва да сложа (най-важния въпрос)
                - ремъци, ролки - някакви специални изисквания към тях, марки ?
                - същото за филтрите ?
                - нещо друго което се очаква да се смени веднага ?

Модела е 156, 1,9 JTD (115 кс) от 2004.

Извинявам се предварително ако тези въпроси са питани 10 000 пъти и досаждам, но исках експертно мнение, защото местните сервизи са виждали Алфа само на картинка от дъвка - да знам какво да искам.

Щом са виждали алфа само на картинка недей да ходиш при тях че ще влезнеш в тежък финансов кръг и ще откажеш да си купуваш повече такава кола ако имаш възможност от клубните сервизи някой избери ...
                sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                Ramstein - Benzin
                https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

А относно филтрите FAAM, какъв е там проблемът?
                  GTV 2000 T.SPARK 16V 150hp

Comment

Първоначално публикувано от Rigor Покажи съобщение
                    А относно филтрите FAAM, какъв е там проблемът?
                    С по-малко филтърна хартия са вътре от МАН

Comment

Не само. Въздушния филтър изглежда много зле,с много малко филтриращ елемент и се къса лесно. Моят като го свалих беше разпран. Новият ми е techneco и си има дори външна защитна мрежа да го пази от нараняване.
                      Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                      Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                      Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Стана тя каквато стана...

Както чаках да ми докарат колата и ми се обадиха че австриеца я е продал на някой друг, а уж сделката беше уговорена.

Но си рекох - решил съм да е Алфа, Алфа ще е, и отидох в една от местните автокъщи и си харесах ето това

http://www.cars.bg/c1479961

Не е facelift, 4 г. е по старичка, но за сметка на това е 2.4 JTD, има си лети джанти, кожен салон, циферблатите светят с червено, абе личи си че е правена с внимание към детайла. Мотора 1.9 не съм го карал, но това 2.4 ме залепи за седалката, не дава да пипнеш газта.
                        Така че все пак ще се кара Алфа

Comment

Стана тя каквато стана...

Както чаках да ми докарат колата и ми се обадиха че австриеца я е продал на някой друг, а уж сделката беше уговорена.

Но си рекох - решил съм да е Алфа, Алфа ще е, и отидох в една от местните автокъщи и си харесах ето това

http://www.cars.bg/c1479961

Не е facelift, 4 г. е по старичка, но за сметка на това е 2.4 JTD, има си лети джанти, кожен салон, циферблатите светят с червено, абе личи си че е правена с внимание към детайла. Мотора 1.9 не съм го карал, но това 2.4 ме залепи за седалката, не дава да пипнеш газта.
                          Така че все пак ще се кара Алфа
                          Чуй и хубаво турбината и виж дали става по-шумен двигателя, като загрее. Виж на пасажерския бег, само щипките ли са счупени.
                          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Точно до автокъщата има сервиз на Мото-Пфое, познати са ми, разбрахме се да им я оставя утре да я прегледат.

Първоначалните ми впечатления от краткия тест-драйв обаче са добри - всичко беше стегнато, нищо не тропаше, скърцаше, спирачките държаха - засилих я до 180 и колата закова без да занесе нанякъде.

Това за пасажерския бег и на мен ми направи впечатление че е изметнат.

Comment

Точно до автокъщата има сервиз на Мото-Пфое, познати са ми, разбрахме се да им я оставя утре да я прегледат.

Първоначалните ми впечатления от краткия тест-драйв обаче са добри - всичко беше стегнато, нищо не тропаше, скърцаше, спирачките държаха - засилих я до 180 и колата закова без да занесе нанякъде.

Това за пасажерския бег и на мен ми направи впечатление че е изметнат.
                              Този мотор си върви здраво и е нормално да дърпа. Спирачките по-принцип са небутници. Детските болести на този мотор са турбината и веригата на маслената помпа. Ако те са наред, нямаш грижи. Моторът е дуракоустойчив. Относно бега, ако по купето няма данни да е бито отпред, значи просто са счупени щипките. Да огледат отдолу роговете на подкалниците.
                              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                              X